26 Jun

Mooie en knappe Leestafel recensie van Hélène (16 jaar),

’Ik lees en zie alles op het internet wat de Boeddha behelst en het gaat de eerste dagen reuze goed met m’n nieuwe levensbenadering. Niet de hele tijd van, ik voel dit en ik voel dat – dat weten we nou wel. Nee, aanpakken, goed doen, wees een licht. Ik heb m’n eigen mantra bedacht: ‘Dan komt alles goed’’.

Beetje bij beetje lijkt het leven van Kevin te veranderen in een mengeling van (economische) onzekerheden en spirituele houvast. Ooit was hij een succesvolle journalist, tegenwoordig probeert hij het hoofd boven water te houden door middel van vervelende bijbaantjes en af en toe een extraatje van de buren. Ondertussen is hij verantwoordelijk voor twee kinderen, zijn eigen zoontje Sam, en Sophie, de puberdochter van een overleden vriend van hem. Sophie is zeer getalenteerd en zou mogelijk naar een dure school in Engeland kunnen, alleen kost dit wel zeer veel geld.

Als Kevin op een dag Sam van school haalt, ontmoet hij Hannah, de moeder van Maarten. Maarten en Sam worden dikke vrienden, en Kevin begint langzaam steeds meer contact te zoeken met Hannah. Helaas door zijn gebrek aan geld kan hij haar niet mee uit vragen, en stiekem geneerd hij zich ook tegenover haar.

Kortom, zijn leven ligt overhoop en daarom zoekt hij zijn uitweg aan de spirituele kant. Zo loopt hij rond op verwarrende spirituele dansfeesten, en woont hij verschillende spirituele besprekingen bij. Ook praat hij met rijke topondernemers die hem eigenlijk alleen maar meer vragen brengen dan antwoorden.

Gijs de Swarte weet op een boeiende en zeker ook humoristische manier zijn karakters neer te zetten. Ondanks de vele personages in dit boek weet hij heel knap de schijnwerpers op de hoofdpersoon te houden. Veel aspecten in dit verhaal zullen voor de meeste mensen bekend voorkomen. Het leest goed door en is zeer van deze tijd. Een luchtig verhaal over een minder luchtig onderwerp.

ISBN 9789045204864 Paperback 280 pagina’s Karakter Uitgevers 2014

© Hélène (16 jaar), 22 juni 2014

Dan Maak Je Maar Zen